Roswell UFO Vakası

 1947 yılının Temmuz ayı başında ABD'nin New Mexico eyaletinin Roswell şehrinde meydana geldiği iddaa edilen olay.

  4 Temmuz Amerikanın Bağımsızlık gününde,Roswell şehrinde büyük bir kasırga meydana gelir ve bu sırada çiftçi William Mac Brazel ve komşuları dışarıdan patlamaya benzer bir ses işitirler.Ertesi gün fırtınanın sebep olduğu enkazı incelerken daha önce görmedikleri tipten metal parçaların olduğunu fark edince,çevredekilerin de yönlendirmesiyle Brazel,durumu kasabanın şerifine iletir.Şerifin yardımcıları bölgeyi incelediklerinde toprağın eriyip karardığı,yuvarlak,geniş bir alanla karşılaşırlar.

  Olayı ilk duyan muhabir Frank Joyce olur ve onun tavsiyesiyle olay Roswell Ordu Hava Kuvvetlerine iletilir.Ama bu olay onlarından da içinden çıkamayacağı bir hal alınca olay Pentagona taşınır.


 Havada yapılan gözlem sonunda çiftlikten tam 65 km uzaklıkta,uzay gemisinin tam enkazı bulunur.Bu arada,şerif ve yardımcıları da tespit edilen toprak yanığının yakınlarında tanımlayamadıkları cansız yaratıklar bularak önemli bir keşfe imza atmışlardır.

 Bulunan uzaylı cesetleri yetkililer tarafından el konularak bilinmeyen bir yere taşınmış(O zamanlar 51.bölge adıyla bilinmiyordu),keşfin yapıldığı kasabadaki güvenlik önlemleri arttırılarak barikatlar kurulmuştur.

 Olayı örtbas etmek isteyen askeri yetkililer,düşen enkazın bir meteoroloji balonuna ait olduğunu,bu yüzden telaş yapılacak bir şeyin olmadığını radyo yayını aracılığıyla bildirmişlerdir.

 Olaya şahit olan çoğu askeri yetkili,ömürlerinin son yıllarında düşen nesnenin dünyadışı olduğunu birer birer itiraf etmişlerdir.Ayrıca orduda kameraman olarak görev yapan Jack Barnett,ölü mürettebat üzerinde yapılan otopsiyi kaydettiği 90 dk'lık kaseti,o sıralar Elvis Preasley için belgesel film çekmek isteyen televizyon program yapımcısı Ray Santilli'ye yüksek bir mebla karşılığında satmıştır.

Yorumlar